מתכון איולי צרפתי

מתכון איולי צרפתי

  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן בישול
    20 דקות
  • סועדים
    10
  • מוכן ב
    20 דקות

מתכון למטבל איולי צרפתי קלאסי

איולי קלאסי זה מטבל צרפתי על בסיס חלמוני ביצים שמן וחרדל, כאשר אחד המאפיינים הבולטים באיולי זה טעם חזק של שום. שימוש בשום באיולי יכול להיות בכל מיני שילובים. החל משום קצוץ, אבל גם אפשר לשלב שום קונפי שלטעמי זו האפשרות הטעימה ביותר לגרסת איולי.

 

אפשר גם לשלב את השום בסגנון מבושל, כלומר – לבשל שום + לטחון אותו, ולהוסיף אותו לשלב הכנת האיולי.

הנה המתכון של שום קונפי


שילובי מנות שהכי מתאימים לרוטב לאיולי

  1. כנפיים מטוגנות
  2. שניצלים
  3. ירקות בלאנצ’
  4. קלמארי מטוגן
  5. תפו”א הום פרייז
  6. בטטה מטוגנת
  7. לחם חם

מרכיבים

מצרכים לאיולי

ציוד מטבח למתכון

    אופן הכנה

    לפניי שמכינים את המתכון לאיולי, חשוב להקפיד על שלבי ההכנה ובעיקר על ערבוב של החלמונים לבד בשלב הראשון, ולאחר כ 2-3 דקות לשלב את השמן בבזיקה איטית תוך כדי ערבוב לפי הוראות המתכון.

    a1שלב

    שלב ראשון - לשים את החלמונים במקסר החשמלי ולערבב היטב כ 2-3 דקות עד שניראת טפיחה של החלמונים, מתקבל צבע בהיר וזה השלב שנוצר חיבור הומגני של הביצים.

    a2שלב

    בשלב השני - לקצוץ את השום דק דק ולהוסיף לביצים + החרדל ולערבב עוד כדקה אחת.

    a3שלב

    בשלב השלישי - לאחד את השמן זית עם השמן קנולה ולבזוק את השמן בבזיקה איטית לתוך המקסר עם הביצים ובמקביל להפעיל את המקסר על מהירות בינונית-גבוהה. הרעיון, שכל כמה שניות צריך להוסיף שמן בבזיקה איטית במקביל לערבול מתמשך של הביצים וכך עד שמתקבל אמולסיה וחיבור הומגני.

    a4שלב

    בשלב הרביעי - להוסיף מלח פלפל וחומץ, לטעום ולשפר תיבול במידת הצורך.

    סיכום

    בשלב הראשון מערבבים את החלמונים, לאחר מכן מוסיפים את השום הקצוץ יחד עם החרדל. מוסיפים בבזיקה איטית את השמן תוך כדי ערבול מתמיד של הביצים ועד שמתקבל איולי הומוגני. מתבלים במחל פלפל וחומץ.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    כתוב תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *